Борислав Колев, който е обвинен за изпиране на над 53 млн. лв. от парите за магистралата остава за постоянно в ареста.

Това реши Софийският апелативен съд.

Припомняме, че Колев е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала „Хемус“. Досега той беше под домашен арест.

В мотивите на съда се посочва, че ако продължи да бъде на свобода, има опасност мъжът да се укрие, да извърши ново престъпление или да попречи на разследването. Според съда може да се приеме, че Колев е участвал в добре обмислена схема за финансови операции с престъпна цел.

Самият Борислав Колев не присъства днес в съдебната зала и затова брат му поиска чрез медиите среща с Иван Гешев и Бойко Рашков. На тях той щял да разкаже информация от съществено значение за разследването.

Иво Колев посочи, че брат му не е крайният получател на парите и призова медиите сами да си отговорят на въпроса към кога са отивали средствата и какви интереси са замесени.

По време на първото заседание Колев припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. Днес, предвид здравословното си състояние, той не се яви в съда. Според обвинението, Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за „Хемус“.

Хемусгейт: Източените милиони минали през активист на ДПС и ромски лидер

Хемусгейт: Клошар изтеглил 18 милиона и умрял

Хемусгейт: “Човечецът” с милионите е ортак с племенник на кмета на Симитли