Служебното правителство ще проведе първото си редовно заседание днес, четвъртък, 4 август, от 10 часа. 

На него се очаква да бъде сменен досегашният областен управител Стефан Красимиров, като неговото място вероятно ще заеме бившият криминалист Георги Митов, който до 2019г. оглавяваше Районното управление на полицията във Враца. 

През краткото време като областен управител Стефан Красимиров ще бъде запомнен и с огромния скандал за парк “Леденика” и пещерата “Леденика”, които по волята на дарителя Христанчо Матов би трябвало да бъдат стопанисвани от врачани, тоест от общината.

Оказа се, че не такова е мнението на Красимиров, който според източници на “Зов нюз” все още не е придвижил към Министерски съвет документите за това природната забележителност да бъде стопанисвана от община Враца.

Припомняме, че в публично изявление Красимиров обяви, че решението за туристическия обект е на Министерски съвет.

Питаме обаче как министрите биха могли да решават за нещо, което не знаят че съществува?

Вероятно поради тази причина в града усилено се говори, че се готви прехвърлянето в частни ръце на парк “Леденика” и знаковата пещера.

През краткото си управление областният управител и неговият заместник (който засега остава на поста си) така и не успяха да разширят мирогледа си и да достигнат до това, че не е важно кой с кого спори, а са важни интересите на хората в областта.

Предстои да разберем в коя политическа формация досегашният областен управител ще участва като кандидат за народен представител.

Ако от ДБ-Обединение и ПП са го припознали обаче го очаква не особено атрактивно място в общата листата или в отделните, ако двете формации не се коалират. Остава вариант партията на Стефан Янев, но по информация на “Зов нюз” там също листата вече е подредена.

Снимка: БНР