„Много ни е красива държавата, ама да не строиш на нея.“

Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на борда на хеликоптер и показва от птичи поглед изграждането на “Балкански поток” на делегация от Саудитска Арабия.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 23 септември 2020 г.

„Летим над „Балкански поток“ с първите мъже на Саудитска Арабия“, подчерта премиерът, който пусна видео във Фейсбук на живо по време на полета.

Пред делегацията Борисов подчертава:

„Ще може да пренасяме азерски, американски – откъдето и да докарат, газ на терминалите в Александруполис.“

„1400 багера и машини, поставящи тръби работят. 3000 работници“, похвали се Бойко Борисов и отбеляза пред чужденците, че трябва да кажат „на принц Салман, че България не е равна“.

Премиерът не забрави да спомене и за многото археологични находки, които се откриват в хода на строителството на големи обекти в страната.

Заедно с него е и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител Аркад.

Проектът навлиза във финалната си фаза. На територията на страната са налични всички необходими тръби за обекта и те са разнесени по трасето – над 474 км.

„На терен се трудят над 2 500 работници от различни страни. Наистина огромен проект, в чието изпълнение са мобилизирани 1420 броя тежка строителна механизация и специализирана техника“, заяви Борисов.

С реализацията на ‘Балкански поток” България се превръща в регионален стратегически газоразпределителен център и гарантира диверсификация на газовите доставки.

Снимки и видео: Фейсбук страница на Бойко Борисов