Благодарение на ГЕРБ се даде нов стогодишен период на възход на „АЕЦ Козлодуй”, Северозападът ще е енергийното сърце на България.

Това заяви пред препълнената зала на Драматично-кукления театър във Враца лидерът на ГЕРБ и водач на листа Бойко Борисов.

Събитието беше открито от кмета Калин Каменов.

Повече от 1300 привърженици и симпатизанти на партията дадоха своята подкрепа за кандидатите за народни представители на коалицията за област Враца и за евродепутатската листа на ГЕРБ-СДС.

Народният представител Красен Кръстев припомни, че благодарение на отговорната работа на кметовете и депутатите на ГЕРБ, регионът се развива, но се надгражда единствено свършеното от трите правителства на премиера Борисов. Той допълни, че благодарение на Парламентарната група на ГЕРБ в 49-то Народно събрание, са гласувани промените в най-важните за обществото закони.

“Поставихме и защитихме приоритетите си за развитието на енергетиката и отлагане на либерализацията на пазара за битовите потребители. Ето така върнахме парламентаризма в България”, каза след представянето на листата водачът Красен Кръстев.

Евродепутатът Асим Адемов подчерта, че България има нужда от категоричната победа на ГЕРБ, за да се възстанови нормалността в управлението и доверието пред външните партньори.

“По време на правителствата на ГЕРБ, България беше в шампионската лига на европейската политика, а сега изпадна в долните дивизии. В това е мисията на ГЕРБ – да върнем страната на политическата сцена, където се вземат решенията и гласът на България ще натежи”, заяви Асим Адемов и призова за гласуване с номер 22.

Препълнената зала на театъра аплодира и водача на листата за евродепутати Росен Желязков. Той акцентира върху изпълнените мандати, изпълненото доверие и легитимност, които даваха възможност да се упражнява лидерски властта.

“Ако днес някой седи на сянка, преди време някой друг е посадил дърво. Дванадесет години, правителствата на ГЕРБ, по време на кризи, бури и предизвикателства, управляваха с високо доверие ”, подчерта Желязков и увери, че след 9-ти юни ще бъдат положени всички усилия България да има стабилно правителство, което да изкара своя мандат и страната да бъде на първо място на Балканите по покупателна способност на човек от населението.

“Гаранция за това е не просто нашата история, от която винаги сме взимали поуките. Гаранция за това е лидерът Борисов”, допълни Росен Желязков. Той определи безтегловното управление през последните 3 години като контрапродуктивни.

“Възможностите пред България бяха големи през 2021 година, в началото на новия програмен период, когато имахме огромен ресурс от Брюксел за целенасочени инвестиции и План за възстановяване и устойчивост с близо 13,5 млрд. лева. Те бяха усвоени едва на 3%. Пропилени са заради неправилно параметриране на Плана в ущърб на българите. Днес страната ни трябва, вследствие на тези избори, да има стабилност в икономиката и отделните институции, но най-вече сигурност, за да стабилизираме обществените отношения в държавата”, подчерта Росен Желязков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави водача Красен Кръстев и кандидатите за депутати от област Враца и изтъкна важността коалицията да има голямо мнозинство.

“Бяхме витрина за Европа как се пази външната граница на ЕС и Шенген. Честното сега пред европейските ни партньори е – стягаме се, пазим границата и никакви нелегални мигранти. Заварих контрабандата на 34% и я свалих под 2%. Можем да поемем ангажимент пред българите – ще задействаме фондовете и Плана за възстановяване с много бързи темпове, ако не сме ги загубили безвъзвратно, за да подпомогнем държавата”, отбеляза Борисов и увери, че доминиращото мнозинство на ГЕРБ ще гарантира влизането на България в Еврозоната.

Развитието на област Враца е от първостепенно значение, затова в политиките на управлението на ГЕРБ-СДС са заложени цели за модернизация на ядрените мощности на “АЕЦ Козлодуй” и разширението на газохранилището в Чирен.

“За първи път в Европа, голямата американска компания ще строи два реактора по технологията АР 1000. Северозападът ще бъде енергийното сърце на България”, подчерта Борисов и допълни, че предстои завършването на строителството на пътя Видин-Ботевград, което е ключово за региона.

“Затова е много важно ГЕРБ да имаме над 80 депутата, за да не се налагат нови мимикрии и нови сглобки”, заяви по време на срещата Бойко Борисов.

Кандидатите за евродепутати и за народни представители са под номер 22 в бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!