Ремонт на “ремонта” на площад Йордан Радичков в Берковица започнаха служители на “Строител Криводол” днес, съобщават читатели на “Зов нюз”, които изпратиха снимки в редакцията.

Жители на населеното място коментират, че “каквото и да “замазват” от фирмата, извършила ремонта, не биха могли да подобрят вида и качеството на изработеното от тях.

“Трябва да се пренаредят и плочките, които са със стърчащи ръбове и не добре закрепени, както и неравните павета, а едва ли “Строител Криводол” имат капацитет за това”, казват още нашите източници.

генерал агрохимикали

Припомняме, че приключилата проверка на Дирекция за национален строителен контрол, установи редица нередности по изпълнението на проекта.

Малка част от тях са „хлопащи, вадещи се и с ронеща се повърхност плочки“.

Макар че на документи строителството е извършено съгласно одобрения проект, установеното при огледа показва друго.

„Настилката е с неравна повърхност, плочките са със стърчащи ръбове, на места хлопащи и вадещи се, и с ронеща се повърхност“ е описаното, според източниците ни.

Термолющният гранит е неравно подреден и частично хлопащ.

Макар ремонтът на фонтана да излиза малко над 130 000 лева, проверяващите са открили проблеми и там. Припомняме, че той е облицован с керамична мозайка, в синьо и бяло, която може да се види поставена на всеки басейн в родните ни спа комплекси.

Керамичната мозайка е неравно положена и с нетърсен вълнообразен ефект.

Плочките по стълбите на площада също са „некачествено наредени“…

В доклада на Дирекция за национален строителен контрол са описани абсолютно всички нередности по ремонта на площада в Берковица и той наистина „се разпада“.

Интересното в случая е, дали и след официалния доклад на Дирекцията, подопечна на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, кметът на Берковица все още ще твърди, че проблем с ремонта няма?

Припомняме, че проектът за ремонт на площад „Йордан Радичков“ в Берковица е от 2014 година, но не намира финансиране.

През 2015 г. Димитранка Каменова губи изборите и не успява да го реализира.

Връщайки се на власт през 2019г. Каменова възобновява реализацията на проекта, като получава финансиране от държавата в размер на 1 млн. с постановление на МС 360 от 2020г.

Така започва “поставянето на килим от пари” на централния площад в Берковица, който вече е за ремонт след ремонта…