Димитранка Каменова, кмет на Берковица, се изправи срещу общинските съветници в града.

Борбената кметица влезе в ролята на частен жалбоподател срещу решението на местните сенатори да се създаде временна комисия за ревизия на проекта „Реконструкция на част от площад „Йордан Радичков“. 

Припомняме, че според местни хора ремонтът на площада е извършен некачествено и по думите им “се разпада преди да е въведен официално в експлоатация.“

Фонтанът в града пък е облицован с керамична мозайка, в синьо и бяло, която може да се види поставена на всеки басейн в родните ни спа комплекси.

Според кмета Димитранка Каменова проблем с ремонта няма.

“Никакъв проблем няма с плочките, имаме акт 15, който е от декември месец и в момента чакаме Държавна приемателна комисия”, каза за “Зов нюз” Каменова.

генерал агрохимикали

На въпрос на медията ни, дали видеата и снимките изпратени до “Зов нюз” и разпространени в социалната мрежа са истина, тя отговори така:

“Видеата ги прави един общински съветник, който абсолютно без никакви скрупули отива на площада и вади плочките с ръка, което е абсолютно недопустимо.

Има наши съграждани, които са му правили забележка и те ще подадат жалба в общината и в полицията“, каза още Каменова.

За да бъдем докрай обективни ще изпратим в писмен вид и по Закона за достъп до информация нашите въпроси към г-жа Каменова.

В тях предполагаме, че ще ни бъде отговорено и на въпроса, защо кметицата се възпротивява слещу създаването на временна комисия за ревизия на проекта „Реконструкция на част от площад „Йордан Радичков“.

Според Община Берковица, Общинският съвет не разполага с материално-правна компетентност да взема решение, свързано с материята на обществените поръчки,

не попада сред субектите по специалния ЗОП, поради което не може въз основа на общата норма на чл.21,ал.1,т.23 във вр. с т.8 от  ЗМСМА да вземе такова решение.

Административен съд-Монтана обаче е категоричен и оставя без разглеждане жалбата на Община Берковица, представлявана от Кмета на общината срещу Решение № 845 по Протокол №39/ 29.10.2021г. на Общински съвет –Берковица.

Неговото определение кметицата Каменова оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Монтана.

И докато чакаме отговори и решения се надяваме прясно ремонтираният площад “Йордан Радичков” в Берковица да не осъмне с извадени от гражданите плочки и павета.