Само няколко часа, след като “Зов нюз” публикува как директор на  училище пуска обяви за работа със срок за подаване на документите на кандидатите в почивни дни, Павлин Петров се поправи.

Той побърза да нанесе корекции на вече изтеклите обяви и да пусне нови, въпреки че пред медията ни  обясни, че те не са подготвяни от него.

При втори разговор Петров твърдеше, че срокът им е удължен, но вече не са видими на сайта на Регионалното управление на образованието.

Как директор на училище събира документи за работа в почивни дни и не знае за това?!

Въпреки твърденията на директора, още неизтекъл края на работния ден, на сайта на Регионалното управление на образованието се появиха нови обяви за същите длъжности,

но със срок, който  дава възможност на желаещите кандидати да представят документите си в рамките на работното време на училището.

Припомняме, че “Зов нюз” потърси за коментар и началника на РУО – Враца – г-жа Галина Евденова, която каза, че директорите сами определят срока на обявите си, като понякога той може да е кратък, но само ако се търси учител по време на започнал учебен процес.