Дългогодишен служител в Община Мездра поиска оставката на зам.-кмет заради обида

Коледният банкет на Община Мездра е прераснал в истински селски екшън. 

Грозната сцена се е разиграла във Велинград, а неволните свидетели на скандала са останали изумени от циничния речник и агресивното поведение на Сашо Илиев. 

Илиев е известен сред колегите си със самородния си певчески талант, но на банкета било почти невъзможно да издърпат микрофона от развеселилия се общинар и да послушат музика. 

Точно заради опит да спре волната програма на зам-кмета е пострадал главният експерт “Общинска собственост” Стилиян Тотков. 

Когато Тотков направил забележка на ди джея да престане да допуска Илиев до микрофона се стигнало до грозния скандал. 

Заместник кметът отправил цинични изрази по адрес на своя колега и неговата майка, уронващи тяхната чест и достойнство. Или иначе казано псувал и обиждал колегата си.  

Последвало спречкване между тях пред погледа на кмета на Мездра, 

като само бързата намеса на присъстващите на сцената Добромир Александров, главен експерт „Сигурност – отбранително-мобилизационна подготовка” и новоназначеният директор на Общинското предприятие „Чистота” Владимир Стоянов предотвратило свадата да прерасне в побой. 

След “селския” екшън, обиденият експерт подал докладна записка до кмета Генади Събков, 

в която настоява да бъде потърсена отговорност и наложено дисциплинарно наказание на заместник-кмета Сашо Илиев. Тотков призовал зам.-кмета – певец да подаде своята оставка. 

„Крайно недопустимо е лице на такава изключително отговорна и престижна позиция, каквато е тази на заместник-кмет на една община, да си позволява фриволно поведение, просташко отношение и да използва речник на обидата, цинизма и вулгарността”, се казва в жалбата на Стилиян Тотков до Общинския съвет. 

„Чувствам се изключително възмутен, огорчен и разочарован от случилото се. 

Виждам пред очите ми как с всеки изминал ден микроклиматът в администрацията става все по-лош и по-неприятен. 

Как няма уважение между хората в тази сграда, как се демонстрира високомерие и надменност от страна на отделни лица в администрацията. Случват се неща, които са недопустими и нелогични. 

За всичко това огромна заслуга имат именно част от ръководните фактори в Общината – въпросният г-н Илиев и секретарят г-жа Джамбазка. 

Налаганата и превърната (особено от нея) в практиката политика на наслагване на страх сред служителите и на разделение сред колектива е тотална… 

Не мога да повярвам, че доживях да дойде време, в което заместник-кметът на Община Мездра да ме обижда и по недопустим начин да споменава в лицето ми половите органи на майка ми, 

а няколко месеца преди тази случка пък секретарят да отправя обидни квалификации по мой адрес, да коментира в негативен аспект личността ми и да принуждава вече бивш наш служител и колега от моя отдел да не общува с мен и да го манипулира. 

Чест му прави, че не се повлия и в знак на протест спрямо нейното отношение напусна Общината. 

Създадоха се „приятелски кръгове” в администрацията, като ежедневно се демонстрира двоен стандарт в отношенията спрямо едни и по съвсем друг начин е отношението на тези двама ръководители спрямо други служители и служителки”, пише в заключение Тотков. 

Според запознати кметът на Мездра едва ли ще се лиши от своя заместник. Какво ще бъде неговото решение предстои да разберем.