Бутиковите вина на Ponte Dio  Врачански мискет и Шардоне барел спечелиха сребърни медали и впечатлиха посетителите на Балканския винен фестивал,

който се провежда за 11-ти път в София и представя над 70 винопроизводители от Балканите.

Ponte Dio получи отлични отзиви от ценителите на виното, които споделят, че селекцията на врачанския бранд е една от най-добрите на фестивала.  Посетителите на събитието са единодушни, че един от най-впечатляващите регионални сортове вино е именно врачанският мискет.

 

Ponte Dio  представя на фестивала бутикови серии вина от реколта 2021г.  Сред тях са Врачански мискет, Ризлинг, Шардоне барел и Траминер. Медалистът от  тазгодишната “Винария” в Пловдив – Ponte Dio розе, се превърна в един от фаворитите на сомелиерите и любителите на виното.

Вината на Ponte Dio

Врачански мискет

Врачанският мискет е вино с божествен произход.

Гроздето за него идва от родното място на този вид мискет – Северозападна България, където се къпе под слънчевите лъчи, диша от свежия местен въздух и попива жадно от магията на този специфичен тероар.

Цветът изкушава окото с нежни, искрящо-сламести нюанси и фантазията трудно може да се удържи да не си представи блестящите багри на късното лято. Ароматът предлага букет от сочни нотки на зрели тропически плодове и праскови. Тялото е леко, отпуснато и деликатно пикантно. Всяка глътка разказва история, която оживява с вкус и цвят, за да ни пренесе в едно по-красиво място и време.

 

 

Ризлинг

Ризлингът е резултат от качественото грозде и доказаната технология на производство. Един класически сорт вино с индивидуален прочит в бутилката на Ponte Dio. Цветът Ризлинг на Ponte Dio е нежен и бледожълт, притежава натурален нос с леки нотки на смола и ефирен, нежно цветист тон. Тялото е плътно и сочно, с вълнуващи акценти и леко дълъг финал. А споменът за него е завладяващ, кара Ви да искате да го споделите с любим човек и с подходящото ястие. Ако обичате класическата хармония, срещнете ризлинга със сирена, месни деликатеси и сладкиши. Обстановката и компанията оставяме на Вас.

 

 

 

Траминер

Траминер на Ponte Dio има балансиран и хармоничен вкус, съчетан с интензивен и многопластов аромат.

Сладък характер на зрели плодове и цветя.

 

 

 

 

 

Шардоне

Шардоне Ponte Dio е с красив златисто-зеленикав цвят, с който вълнува сетивата още преди първата глътка. Атрактивният нос с акценти на мъх, липа и зрели жълти плодове създава предчувствието за съприкосновение с нещо изключително. Интуицията Ви е възнаградена от съприкосновението със стройно, стегнато тяло с добра структура и киселини, увенчано с минерален финал.

 

 

 

 

 

Розе

ponte dio roseСъздадено от нежната комбинация на 3 гроздови сорта – каберне совиньон, мерло и рубин, това вино предлага интересно съчетание от вкусове и аромати. Трите сорта ферментират заедно, което на езика на енологията определя виното като сепажно. Характеризира се със структурирано тяло и приятен плодов послевкус. Ако искате да извлечете максимума от общуването с него, съчетайте го със сиренаморски деликатеси и леки меса.