Младен Цолов

За поредна година бутиковите вина на Ponte Dio ще бъдат представени на Винария в Пловдив, която ще се проведе от 9-ти до 13-ти март 2022г. в Международния панаирен комплекс в града под тепетата.

За предстоящата Винария разговаряме със собственика на Ponte Dio Младен Цолов.

“За трета поредна година ще участваме в Международната изложба за лозарство и винарство, която е една от най-престижните сцени в бранша в рамките на Югоизточна Европа.

Освен, че изложбата демонстрира богата селекция от напитки, може да се каже, че показва и бъдещето на винарската индустрия с нови сортове грозде,  методи и инвентар за преработка, системи за контрол на качеството и др.

На Винария в Пловдив ще участваме с два щанда. На единия щанд ще представим селекция от вина на PonteDio, ще присъстваме и на общата изложбена площ на ТПП-Враца, където ще бъдат изложени и храни и вина.

Ponte Dio ще представи бутикови серии вина от реколта 2021г.  Това са Врачански мискет, Ризлинг, Шардоне барел и Траминер.

Получиха се много интересни селекции и се надявам да се харесат на ценителите, на професионалистите и на любителите. След облекчаването на мерките очаквам и повече хора да посетят събитието, което се провежда едновременно с Агра.”

Врачанският мискет е вино с божествен произход.

Гроздето за него идва от родното място на този вид мискет – Северозападна България, където се къпе под слънчевите лъчи, диша от свежия местен въздух и попива жадно от магията на този специфичен тероар.

Цветът изкушава окото с нежни, искрящо-сламести нюанси и фантазията трудно може да се удържи да не си представи блестящите багри на късното лято. Ароматът предлага букет от сочни нотки на зрели тропически плодове и праскови. Тялото е леко, отпуснато и деликатно пикантно. Всяка глътка разказва история, която оживява с вкус и цвят, за да ни пренесе в едно по-красиво място и време.


Лозовите масиви отглеждаме близо до
град Мизия, където сме ги разположили на южен склон с богата хумусна почва. Резултатът от качественото грозде и доказаната технология на производство е един класически сорт вино с индивидуален прочит в бутилката на Ponte Dio. Цветът Ризлинг на Ponte Dio е нежен и бледожълт, притежава натурален нос с леки нотки на смола и ефирен, нежно цветист тон. Тялото е плътно и сочно с вълнуващи акценти и леко дълъг финал. А споменът за него е завладяващ, кара Ви да искате да го споделите с любим човек и с подходящото ястие. Ако обичате класическата хармония, срещнете ризлинга със сирена, месни деликатеси и сладкиши. Обстановката и компанията оставяме на Вас.

 

Траминер на Ponte Dio има балансиран и хармоничен вкус, съчетан с интензивен и многопластов аромат.

Сладък характер на зрели плодове и цветя.

 

 

 

 

Гроздето на Ponte Dio e великолепният резултат от любовта между слънцето на южния склон край гр. Мизия и облагородяващите въздушни течения на високия хълм.

Производителят го влага във винопроизводството, заедно с цялата си грижа и дълбока експертиза в процеса на работа, за да създадем едно вино – приключение за всеки ценител.

Шардоне Ponte Dio е с красив златисто-зеленикав цвят, с който вълнува сетивата още преди първата глътка. Атрактивният нос с акценти на мъх, липа и зрели жълти плодове създава предчувствието за съприкосновение с нещо изключително. Интуицията Ви е възнаградена от съприкосновението със стройно, стегнато тяло с добра структура и киселини, увенчано с минерален финал.

Качеството на вината Ponte Dio доказва, че Северозападът има прекрасни тероари, а вината са достъпни за любители от цялата страна и могат да бъдат поръчани и онлайн от ТУК.