През първия ден от новата седмица облачността ще е променлива, а в следобедните часове и с развитието на купесто-дъждовна облачност на много места, предимно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода – 20°-24°, сочи прогнозата на MeteoBalkans.

Времето във вторник и сряда

През следващите дни от североизток ще продължава да нахлува по-хладен въздух. Въздушната маса над Балканския полуостров и над нашата страна ще остане неустойчива. Повече слънчеви часове очакваме във вторник, като валежите тогава ще са само над Източна България, а в сряда – в масивите от Западна и Южна България.

генерал агрохимикали

Повече слънчеви часове очакваме над Северозападна и Югоизточна България. Минималните температури ще са между 15° и 16°, а максималните – между 26° и 31°. По-хладно ще се задържи само по Черноморието, като там времето ще е с разкъсана облачност. Очакваните температури ще са между 26°-27°С.

Времето в планините и през двата дни ще е подходящо за туризъм, но само до обяд. В следобедните часове в масивите от Западна и Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на повече места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от североизток.

Времето в четвъртък и петък

Започналото повишение на температурите от четвъртък ще се задържи и през следващите два дни. Причината за горещото време е очакван пренос на по-топла въздушна маса от Северна Африка, която ще повиши градусите на Балканския полуостров. Над по-голямата част от България в четвъртък ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност, която следобед ще намалява до слънчево време. Следобед на много места, предимно в планинските райони от западната половина от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще паднат значителни валежи. Минималните температури ще са между 18° и 19°, а максималните – между 29° и 34°, а в някой райони в низините и в Дунавската равнина – и над 34-35°С. Вятърът ще е от запад.

Времето в петък ще е още по-горещо, с максимални температури между 32-35°С. В следобедните часове над Западна и Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Повишава се вероятността и от едра градушка през следващите дни.

Времето през уикенда

През почивните дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Повишава се вероятността за валежи, като на много места те ще са интензивни. Възможни са и градушки.

В събота валежите ще са на много повече места в Западна и Централна България. Засушаване и по-малко валежи очакваме в неделя. Температурите ще са между 31-36°С.