Температурите ще се повишат и през уикенда ще достигат 34°С

През първия ден от новата седмица в по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност. Следобед над Западна и Северозападна България облачността ще се увеличи и до вечерта на места ще превали и прегърми.

Максималните температури ще се повишат, като очакваните стойности ще са между 25-29°С, малко по-високи в Югозападна България – до 30°С.

Времето във вторник, сряда и четвъртък

Във вторник през страната ще премине слабо изразен студен атмосферен фронт и на много места от запад на изток ще превали и прегърми. Очакваме да се образуват и шквалови явления (сприи ), като на много места те ще са съпроводени от временно усилване на вятъра, дребна градушка и проливни валежи. Температурите за кратко ще се понижат, но ще останат около нормата за септември.

В сряда над Западна и Централна България времето ще е предимно слънчево, а следобед – с разкъсана висока облачност, но остава топло за сезона. Слаби валежи от дъжд очакваме главно в планинските и югоизточните райони. Минималните температури ще са между 12° и 17°, а максималните между 24° и 27°.

Валежите в четвъртък постепенно ще спират, а облачността ще намалява до слънчево време. Температурите ще се повишават.

Времето в петък и през уикенда

Необичайно високи температури за края на септември и началото на октомври. Очакваме повишение на градусите и много приятно време. Централните и източни райони на Балканския полуостров ще попадат под влиянието на пренос на топъл въздух от югозапад. Температурите чувствително ще се повишат, като очакваните максимални на много места ще надминат 30°С, а най-топло очакваме да е в Горнотракийската низина – до 33-34°С. Ще преобладава разкъсана, но средна и висока облачност, като валежи не се очакват.

Студено и хладно за сезона с чести валежи от дъжд очакваме да е времето над крайните северозападни райони от полуострова.

Източник: meteobalkans.com