Жители на Берковица протестираха, в центъра на града, навръх 3-ти март и поискаха оставките на кмета Каменова и Общинския съвет.

Протестът бе подкрепен от магистрата Румяна Ченалова, която каза, че има доказателства за безстопанственост от страна на община Берковица.
Според общинския съветник от опозицията Милован Панталеев, хората протестират заради злоупотребите с финансови средства от страна на ръководството на община Берковица. Той каза още, че полицията е била толерантна към протестиращите, за което благодари.

Събралите се на протеста хора изразиха мнение, че  злоупотреби има не само в реализацията проекта за ремонт на централния площад “Йордан Радичков”.

 Според Румяна Ченалова, цитирана от Медия Северозапад има и доказателства за безстопанственост:
„Това е архитектурно недоносче на фона на часовниковата кула,
както и много други съоръжения в Берковица са резултат точно от корупционните схеми на ГЕРБ. Запозната съм с всички сигнали и като юрист, според мен има данни за престъпления“.
От община Берковица не виждат проблем в сигналите и канят всеки, който е готов за разговор с тях да заповяда. Димитранка Каменова – кмет на община Берковица „Площадът като СМР приключи.
На 14-ти януари бяха входирани документите до ДНСКА-София за Акт 16.
Те бяха върнати заради документални проблеми, отстраняваме проблемите в момента, те ще бъдат внесени отново всеки момент и когато ни бъде издаден акт 16, оградите ще бъдат вдигнати.
Няма никакъв проблем. В момента дори приключва преписката на АДФИ точно по закона за обществените поръчки и процедурата при нас“.
Комендантът на протеста  Ивайло Стефанов е категоричен: „Всеки месец ще сме тук, ще обясняваме на хората какво се случва и се надяваме да успеем“.