Скандалът станал, защото чуждият гражданин поискал за плати с карта…

Видео с грубото отношение към чужденец взриви социалните мрежи

Скандален видеоклип взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как служител на БГ тол се държи грубо и обижда преминаващ границата при „Дунав мост” молдовски гражданин.

Потърпевшият е изпратил видеото на платформата „Обществен контрол”, която съществува във Facebook и YouTube.

„Това е гражданска медия, която е създадена с цел да бъде коректив на нередностите, които виждаме в държавата ни, поставянето им във фокуса на обществото и съответно намиране на решение”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Иво Дашев.

Той разказа, че скандалът с молдовския гражданин е възникнал в следствие с недоразумение с плащането, което трябва да се извърши от шофьорите на „Дунав мост”.

„В конкретния случай мъжът е искал да плати с карта, а не в брой. По някаква причина служителите на БГ ТОЛ обаче са се опитали да го принудят да заплати в брой”, разказа Дашев.

По думите му служителят на границата е демонстрирал чувство за безнаказаност. „Това арогантно отношение на този служител е най-малкият проблем.

Това видео показва, че този човек има чувство за недосегаемост.

Това е въпрос, който поставяме във фокуса на новия министър на транспорта, който също е от Русе, за да бъде решен.

Друг е въпросът защо тези хора ги карат да плащат в брой?”, попита Дашев. Той подчерта, че случаят е от края на октомври.

За NOVA от националното тол управление- Русе са изпратили писмен отговор, че правят проверка и са се извинили на потърпевшия.