Нова схема: Как се “прави мандат” в завладяната територия?

Скандалната кметица на Борован Десислава Тодорова няма да е в листата на ДПС за предстоящите на 2-ри април 2023 г. избори.

Заменя я мъжът, с когото живее на семейни начала и заради когото бе уличена в конфликт на интереси.

 

Припомняме, че Тодорова бе уличена в конфликт на интереси и според решение на Върховния административен съд отдавна не трябваше да е кмет на бедната община от Северозапада.

В България обаче всичко е възможно и въпреки решението на съда, Тодорова продължава да кметува.

На нейно място в листата на ДПС кандидат за депутат е мъжът, на когото Тодорова бе дала да стопанисва всички пасища в общината.

Това е Евгени Червеняшки, общински председател на ДПС-Борован, с когото Тодорова живее на семейни начала и имат общо дете.

Видно е, че либералите изобщо не се двоумят в избора на кандидати за депутати, особено когато залогът са избори, а стремежът – колкото се може повече гласове.

В листата им челно място заема и “златната кокошка” Каролина Кьолер.

 Кьолер е изключително близка с Йордан Тонов-Пръча.

Преди години дамата бе внедрена като секретар на ДПС за района, а всяко нейно явяване на избори е свързано с голям брой преференции за либералите.

Припомняме, че на изборите през юли 2021 г. лидерът на ДПС във Врачанско Борислав Банчев, кметът на община Борован Десислава Димитрова и Йордан Тонов – Пръча бяха в списъка с лица за предупреждение за купуване на гласове.

Йордан Тонов – Данчо Пръча е сред най-големите наркобосове на Северозапада. Тонов бе осъден на осем години затвор като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, сводничество и рекет заедно с Митьо Очите. Самата съдебна сага се проточи близо десетилетие.

Коя е Десислава Тодорова?

 

Още през първия си мандат на управление на община Борован Десислава Тодорова отдава под аренда над 1000 дка общинска земя на мъж, с когото живее на семейни начала и двамата имат общо дете.

Подробности можете да видите ТУК

Десислава Тодорова е отстранена от поста кмет на Борован с решение на ВАС заради конфликт на интереси, но решението не може да влезе в сила заради съдебни врътки.

Друго интересно четиво, свързано с кадрите на ДПС:

Хемусгейт: Източените милиони минали през активист на ДПС и ромски лидер