Досегашният управител на ДКЦ-1, д-р Огнян Тошев, не иска да се раздели с поста си, въпреки че бе класиран на второ място в проведения конкурс.

Недоволен от резултата, лекарят е напът да забърка поредния скандал.

Той е подал възражение относно класирането, мотивирайки се с текстове от закона. 

Припомняме, че във вторник, 28 април предстои редовна сесия на Общински съвет Враца, на която трябва да бъде одобрена кандидатурата на д-р Петьо Вълчев – класиран на първо място от комисията. 

Заради малката разлика в оценките на двамата претенденти обаче, д-р Тошев протестира този избор.

Припомняме, че  съвсем наскоро шефът на общинската доболнична помощ направи опит да отдаде под наем бившето отделение на Втора градска поликлиника за обработка и подготовка за горене на тонове небиологични медицински отпадъци,

който бе осуетен от прокуратурата след разследване на “Зов нюз”.

Издънката на Тошев с “Иновативна екологична лаборатория за изследване на небиологични медицински отпадъци” не е единствена. 

Освен, че заради визионерските възможности на д-р Тошев,

Враца щеше да се сдобие и с тонове медицински отпадъци, в края на месец февруари Здравната каса прекрати договора си с него.

Причината: Урологът „преглеждал“  пациенти, докато те са на лечение в болници.

Той, или някой от екипа му, дори са подправили подписите на нищо неподозиращите хора.

Това е второ поред сериозно нарушение на медика.

Д-р Тошев е нарушил условията и реда за оказване на извънболнична медицинска помощ по Националния рамков договор, като е отчел дейност по пакет „Урология“, която реално не е извършена.

В хода на разследването е установено, че лекарят е извършил вторичен консултативен преглед на пациент С.Г., който обаче по същото време е бил на лечение в санаториума „Св. Мина“ във Вършец.

По същия начин д-р Тошев е „прегледал“ и пациентката В.М., докато тя се е възстановявала от операция в хирургичното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца. В хода на проверката цитираните пациенти са категорични, че не са преглеждани от лекаря, а С.Г. дори не го познава.

От графологичната експертиза е установено, че подписите върху 5 броя амбулаторни листове на името на тези две лица не са изпълнени от тях. Подписите за лекар обаче са изпълнени от д-р Тошев.

И въпреки всичко това, сгафилият лекар все още настоява да бъде директор на ДКЦ-1-Враца.

Медикът дори си е позволил да внесе възражение за неговото оценяване, заради което вече е бил свикан председателски съвет.

Явно д-р Тошев има “дебел гръб”,  защото с поредна издънка сериозно сваля имиджа на общинските съветници, които и без друго често изглеждат леко смешни пред обществеността.

То и глобата, наложена от съда за ДКЦ-1 е смешна, но 100 лв. за някои съграждани са цяло богатство.

В този смисъл, можем само да гадаем каква  причина се крие зад упоритото настояване на д-р Тошев да е директор на ДКЦ1…

Припомняме, че той е любител на конкурсите за директорски места.

През годините се е опитвал да бъде шеф на МБАЛ “Христо Ботев”, на Спешния център на Онкодиспансера и на РЦЗ.

Вероятно пропускаме някое от лечебните заведения, които Тошев е искал да управлява, но в града се носи мълва от миналото, че докато е бил касиер на КТ “Подкрепа” си е купил скъпа връхна дреха с пари от членския внос.

“Врътна ли” д-р Тошев общинския съвет с ноу-хау технология за “изчезващи” отпадъци?