Общинските съветници в Монтана вече ще получават по 330 лева за участие в сесия. Това е с 85 лв. повече в сравнение с досега действащото.

Решението бе взето на последното за сезона заседание на местния парламент.За участие в комисия членовете на Общинския съвет вземат по 140 лева. Това е увеличение с 35 лева. Решението влиза в сила от началото на юли, тоест със задна дата.

Това е първото повишаване на възнагражденията от началото на мандата.

генерал агрохимикали

В този период парите за съветниците не са повишавани, макар че за това време два пъти се вдигани заплатите в администрацията.

Съветниците, които участват в постоянната комисия по бюджет и финанси, получават най-високо възнаграждение, защото тя заседава най-често.

За полугодието се е събирала четиринайсет пъти.От началото на годината Общинският съвет е провел шест редовни сесии, на които са гласувани 146 решения, съобщава Монт прес.

По тринайсет заседания имат комисиите по общинска собственост, строителство и териториално селищно устройство, както и местно самоуправление. По осем пъти са заседавали тези по образование, но и за младежта, спорта и туризма. С едно по-малко имат комисиите по евроинтеграция и по здравеопазване, а само по три – антикорупционната и транспортната.Само 20 лева е похарчил за командировки в страната председателят на Общинския съвет в Монтана инж. Иво Иванов, става ясно от отчета му. Парите са разпределени по равно за първото и второто тримесечие.За командировки у нас кметът Златко Живков е изразходвал 460 лева. По 230 лв. са използваните между януари и март, както и от април до края на юни.