За четвърта поредна година бутиковите вина на Ponte Dio ще бъдат представени на Винария в Пловдив, която се провежда от 21-ви до 25-ти февруари 2023 г. в Международния панаирен комплекс в града под тепетата.

Превъзходната селекция вина на „Ponte Dio“ ще откриете на щанд 57, палата 7.

Припомняме, че уникалното Ponte Dio Rose на “Голдън Фрут” ООД бе избрано за най-добър продукт в категория “Вино” от потребителите на “Винария” през март 2022 г. на една от най-престижните сцени в бранша в рамките на Югоизточна Европа.

Високата оценка на посетителите на Международната изложба за лозарство и винарство е заслужена, като и любители на виното, и сомелиери са единодушни, че вината на Ponte Dio  са едни от най-добрите от превъзходния Дунавски тероар.

 

Марката Ponte Dio успешно популяризира традиционните български сортове като Врачански мискет, а създателят й Младен Цолов е сигурен, че именно те ще изведат българското вино на полагащото му се  място на международните пазари.

Вината на Ponte Dio

Врачански мискет

Врачанският мискет е вино с божествен произход.

Гроздето за него идва от родното място на този вид мискет – Северозападна България, където се къпе под слънчевите лъчи, диша от свежия местен въздух и попива жадно от магията на този специфичен тероар.

Цветът изкушава окото с нежни, искрящо-сламести нюанси и фантазията трудно може да се удържи да не си представи блестящите багри на късното лято. Ароматът предлага букет от сочни нотки на зрели тропически плодове и праскови. Тялото е леко, отпуснато и деликатно пикантно. Всяка глътка разказва история, която оживява с вкус и цвят, за да ни пренесе в едно по-красиво място и време.

 

 

Ризлинг

Ризлингът е резултат от качественото грозде и доказаната технология на производство. Един класически сорт вино с индивидуален прочит в бутилката на Ponte Dio. Цветът Ризлинг на Ponte Dio е нежен и бледожълт, притежава натурален нос с леки нотки на смола и ефирен, нежно цветист тон. Тялото е плътно и сочно, с вълнуващи акценти и леко дълъг финал. А споменът за него е завладяващ, кара Ви да искате да го споделите с любим човек и с подходящото ястие. Ако обичате класическата хармония, срещнете ризлинга със сирена, месни деликатеси и сладкиши. Обстановката и компанията оставяме на Вас.

 

 

 

Траминер

Траминер на Ponte Dio има балансиран и хармоничен вкус, съчетан с интензивен и многопластов аромат.

Сладък характер на зрели плодове и цветя.

 

 

 

 

 

Шардоне

Шардоне Ponte Dio е с красив златисто-зеленикав цвят, с който вълнува сетивата още преди първата глътка. Атрактивният нос с акценти на мъхлипа и зрели жълти плодове създава предчувствието за съприкосновение с нещо изключително. Интуицията Ви е възнаградена от съприкосновението със стройно, стегнато тяло с добра структура и киселини, увенчано с минерален финал.

 

 

 

 

 

Розе

ponte dio roseСъздадено от нежната комбинация на 3 гроздови сорта – каберне совиньон, мерло и рубин, това вино предлага интересно съчетание от вкусове и аромати. Трите сорта ферментират заедно, което на езика на енологията определя виното като сепажно. Характеризира се със структурирано тяло и приятен плодов послевкус. Ако искате да извлечете максимума от общуването с него, съчетайте го със сиренаморски деликатеси и леки меса.