Вместо да се занимава с това, как да въдвори ред на пътя и да се справи с пияните и дрогирани шофьори, ръководството на Пътна полиция – Враца си направи … календари. Дизайнът е далеч от иновативното мислене и значението изобщо на този сектор. Той по-скоро прилича на корица на албум на чалга певец, а не на материал, който би трябвало да предизвика уважение.

Видът на рекламния материал може би пресъздава мечтите на ръководителя на сектора, шегуват се  колеги на Янко Харалампиев.

Две мацки със секси полицейски екипи (които се продават в секс магазините ), лачени чизми на висок метален ток и пътен полицай, хванал палка в лявата си ръка.

За да е още по-впечатляваща картинката, на фона на знаковите за Враца скали е монтиран и служебен автомобил “Ауди”, какъвто в родната действителност на сектора не съществува.

Надписът не подлежи на коментар. Определено обаче латексовите ръкавички на едната от “полицайките” напомнят за други игри. Да се чуди човек полицайката леки пошляпвания ли ще раздава с палката, или ще респектира нарушители…

Злополучните календари са предназначени само за вътрешна употреба и за подаръци на Главна дирекция Национална полиция, разбра “Зов нюз” от свои източници.

Някои от получилите ги обаче са категорични, че няма да ги сложат в кабинетите си.

“Кога ще въведете най-после ред в тази дирекция. Стоп палката се държи с дясна ръка. Календари с тези мацки по нашите канцеларии няма да висят.”

По-интересното е от къде са парите за тези календари?

Разполага ли КАТ-Враца със собствен бюджет за тях и какво налага изобщо Пътна полиция – Враца да има календар?