Настоящият областен управител на Враца е може би един от най-неподготвените местни “губернатори”, които някога са прекрачвали прага на областната администрация.

Самата Донкинска все още не е осъзнала, че постът й е политически и смело твори издънка след издънка.

Последното неадекватно решение на госпожа областната управителка е да публикува отговор (наречен ОБРЪЩЕНИЕ) към заместник областния управител Николай Николов на официалния сайт на правителствената институция.

Припомняме, че Николов се разграничи от методите на управление на Донкинска, като подробно изложи в аргументирана позиция мотивите за своето решение.

В своето (ОБРЪЩЕНИЕ) Надя Донкинска твърди, че областната управа работи честно и прозрачно, но умишлено или не пропуска да отбележи, че си е позволила да допусне незаконно обявявени конкурси за работа, които след позицията на Николай Николов бързо са прекратени. 

Пропуснато е също така „загрижената за гражданите на област Враца“ госпожа да разпореди информацията за тези прекратени конкурси да бъде качена на официалния сайт за “словоизлияния” , за да може кандидатите да разберат не какво мисли Донкинска за позицията на Николов, а че конкурс няма да има, поне засега. 

Без да влизаме в подробности, питаме госпожа Донкинска, която твърди, че работи за благото на врачани, какво направи като областен управител относно проблема със стопанисването на парк “Леденика”  и пещерата, както и забавянето при предоставянето на парка на община Враца? Питаме също, какво направи Областният управител за тези  7 месеца управление с искането на община Враца за изграждане на модерен Индустриален парк за врачани и въобще запозната ли е с тази инициатива?  Питаме г-жа Донкинска, по какъв начин съдейства за ускоряване на решаването на проблема с р. Скът, за да могат хората на Мизия да “спят спокойно”?

 Явно обаче приоритетите са други и е по-важно да изкъртиш мраморната настилка в администрацията, заменяйки я с гранитогрес. 

Тези и още много други въпроси си задават врачани и не се интересуват от нараненото его на „загрижената“ за тях дама.

„Когато си поел ангажимент да изпълняваш длъжността „Областен управител“, трябва да си наясно с политическата отговорност на този пост, с всички задължения и неудобства, които създава той, както и че уважението се заслужава с работа  и доказана компетентност.“ Това споделят почти всички коментиращи. Засега единствено от ръководството на ПП-ДБ не искат до го признаят.

Изключително непремерена и обидна бе инициативата на Донкинска да направи водосвет в новоремонтираното АГО отделение на врачанската болница, без да спомене дори приноса на кмет, депутати, бизнеса и хората на Враца, които събраха пари за осъществяването на този ремонт, който – както казват дългогодишни служители в здравни институции, си е “работа на държавата”.

Всичко това издава липса на какъвто и да било интерес от страна на г-жа Донкинска към политическия и обществен живот на града – както преди да заеме тази отговорна позиция, така и след това.

Никой не помни самата Донкинска да е участвала под каквато и да била форма в каквато и да било обществена проява, да се е борила за кауза в полза на обществото, да е участвала в инициативи в полза на гражданите.

Лесно се режат лентичките, но докато се стигне до този момент има много работа, много “замесени” хора и техните неуморни усилия и енергия, за които явно дамата не знае или нехае.  

Заради такива управници гражданите не вярват на държавните институции и ги приемат като нещо откъснато от тях, създаващо само пречки и главоболия. 

Явно работата на държавата и нейните представители на висши длъжности е да се показват, пък какво точно са свършили … четем между редовете на безсмислени обръщения и още по-безсмислени и безрезултатни посещения.

Враца не заслужава това.

Екип на “Зов нюз”.