Започна работната среща в Областна администрация-Враца, на която присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, областният управител Надя Донкинска, народни представители и кметове от областта.

По време на срещата кметът на Враца Калин Каменов заяви, че такива срещи трябва да се превърнат в практика, защото така се решават по-бързо належащите въпроси и проблеми.

„За всички нас е изключително важно изграждането на скоростния път Мездра-Ботевград, защото това забавя нашите земеделски производители, транспортните фирми, дори и собственици на бензиностанции се налага да затварят, заради забавянето на доставките“, каза той.

Според него ремонта на пътя притеснява и всички пътуващи към и от Северозападна България, защото шофьорите се налага „да преминават буквално през поляни“.

„Изключително много се удължава пътят до София, усложнява се и заради трафика, стават много пътнотранспортни произшествия. Смятам, че е крайно наложително да се направи една инспекция, за да се види какви са причините за забавянето и ако има варианти да се ускори изграждането му и да се намали целият дискомфорт и неудобството за хората“, бе категоричен Каменов.

Срещата се провежда, за да бъдат обсъдени планираните ремонтни дейности в област Враца, които ще бъдат финансирани чрез инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2024 година.

Очаквайте подробности!