Водачът на листата на “Продължаваме Промяната – Демократична България” в 6 МИР Враца маг. инж. Деница Симеонова и кандидати на обединението се срещнаха с жителите на Мездра в “Дом на железничаря”. В рамките на срещата, кандидатите представиха пред събралото се множество политическата си програма и отговориха на въпроси. “Подкрепени сме от БЗНС, “Обединени земеделци” и повече от 70 граждански движения. Обединихме се около каузата за нормален европейски живот!”, заяви водачът Деница Симеонова. “Сигурни сме, че ще успеем да съставим правителство, което да изведе България от застоя, в който се намира през последните десетилетия”, категорична беше тя.

В рамките на дискусията, Деница Симеонова адресира наболелия проблем за повишените цени на храните: “Заедно с БЗНС и “Обединени земеделци” целим да направим малките и средни ферми национален приоритет. Нормално ли е да внасяме 50% от доматите, 70% от месото, 45% от яйцата и 30% от млякото?! Чрез този внос, инфлацията на Европа се пренася в България. Поради това планираме мерки за насочване на субсидиите към малките ферми и производители”. Според ПП и ДБ, по този начин цените на храните могат да паднат с около 20%, защото няма да се внасят продукти на европейски цени.

Областният координатор и втори в листата на обединението Деян Войкин потвърди, че в програмата на коалицията е заложено увеличение на парите за възрастните хора всяка година. “Преди това управляващите 12 години не помръднаха пенсиите, а харчеха парите от бюджета за магистрали, от които една-трета от асфалта липсва. Харчеше се и за спорни проекти на приближени фирми”, посочи пред мездренчани Войкин.

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Кирил Кунгалов и Галя Илиева, които потвърдиха приоритетите на обединението за региона, сред които са реализиране на проекта Северозападен университет, обезпечаване на здравната система с висококвалифицирани медицински специалисти и подобряване на инфраструктурата в региона.

Пред събралото се множество се изказа и общинският координатор на “Продължаваме Промяната” за Мездра Стефан Красимиров. Той адресира проблема със собствеността на “Дома на железничаря”, която трябва отново да стане общинска, за да може да се поддържа сградата, която е важна за жителите на града. “Залата, в която трябваше да се състои срещата е с мухъл и влага, затова избрахме алтернативна такава. Трябва да се поддържа сградата, за да се използва пълноценно”, коментира и Симеонова.

“Продължаваме Промяната – Демократична България” е с номер 12 в бюлетината.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.