Общински съвет -Враца даде зелена светлина за изграждането на нов завод във Враца.

Това стана ясно по време на днешната редовна сесия на местния парламент.

Съветниците гласуваха „определяне на пазарна цена за недвижим имот – частна общинска собственост, включен в „Програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост през 2023 г.”, за продажба чрез търг“.

Гласуването на точката обаче предизвика дискусия в залата, в която се включи и общинският съветник от ДПС Борко Банчев, който заяви, че не може да си обясни, „защо Общината пази в тайна новият инвеститор, но разпитах тук-там и ми казаха, че този терен имат желание да го закупят производителите на вафли „Хели“.

Никой от местната администрация не оспори, нито потвърди изказването на Банчев, относно името на инвеститора.

В крайна сметка предложението за определяне на пазарна цена на имота и обявяването на търг за него бе прието с 31 гласа „за“, 1 „против“ и 1 „въздържал се“.

Припомняме, че медията ни писа, че новият инвеститор ще бъде от хрантелно-вкусовата промишленост, а а парите от продажбата на терена, където ще бъде построен новият завод, ще бъдат предназначени за строежа и облагородяването на новия парк в ж.к. „Сениче“.

Мястото, на което инвеститорът ще създаде своето производство се намира до вече построените заводи на МД Електроник и Теклас.

Нов инвеститор стъпва във Враца. Той ще бъде от хранително-вкусовата промишленост