Д-р Кети Ценова ще бъде новият директор на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца.

Тя ще встъпи в длъжност на 10 октомври, когато ще се проведе извънредно общо събрание на лечебното заведение.

Това е единствената смяна в Съвета на директорите, Пламен Димитров и Нели Нешева остават част от него.

Припомняме, че д-р Ценова беше зам.-директор на болницата във времето,

през което медицинските сестри не получаваха редовно възнагражденията си, а детското отделение в лечебното заведение беше затворено за инфекция.

Въпреки провала в мениджмънта на болницата, д-р Ценова бе възнаградена с нов директорски пост, този на Кожния диспансер в града. Този пост тя спечели след конкурс, на който беше единствен кандидат.

След поредица от скандали, д-р Ценова напусна и тази длъжност и пое следващото в кариерата си директорско място, това в Регионалната здравна инспекция.

Като по времето на нейното управление инспекцията не веднъж попада и в националните медии, а след нейната смяна стана ясно, че дори жената “на едно гише” е получавала допълнителни 1 000 лв. за борба с коронавируса на първа линия.

Припомняме също, че след като д-р Ценова бе сменена, стана ясно че е получавала месечно завидна за Северозапада сума, 1000 лв. за борба с COVID-19 на “първа линия”, както и сума от извършваните ваксинации като ръководител на ваксинационен екип.

В списъка на РЗИ – Враца за борба с инфекцията на първа линия са фигурирали повече от 40 човека, сред които деловодители, икономисти и експерти.

Освен “забавните” моменти, родени от съветите на Ценова и невъзможността да се овладее инфекцията,

здравният контрол на обектите с обществено предназначение е бил тотално занемарен под нейното управление.

Припомняме съвет относно борбата с COVID-19: