Д-р Бочева и д-р Петрова подадоха молби за напускане на работа от  Центъра по кожни болести във Враца.

Така лечебното заведение няма лекари и реално не може да извършва своята дейност.

Медицинските сестри също са напът да си тръгнат след грандиозен скандал, който започнал от назначаването на главна сестра на лечебното заведение.

Оказало се, че това е бившата главна сестра на МБАЛ “Христо Ботев”-Враца, която обяснила на новите си колеги, че е назначена след конкурс, проведен в Общината, разказаха пред репортер на “Зов нюз” работещи в центъра.

Това, което огорчило специалистите по здравни грижи, е изказването на новата им “шефка”, че няма да прави нищо, освен да контролира, как сестрите (повечето на пенсионна възраст) вършат своята работа.

Д-р Кети Ценова се опитала да направи и още едно въведение, което пък накарало д-р Бочева да си тръгне, а след нея и д-р Петрова.

От години в лечебното заведение имало практика лекарите да преглеждат и пациенти с направления. Това означава, че те са работили и частната си работа в общинското лечебно заведение.

При опита на д-р Ценова да проведе разговори, някаква част от тези пари да остава в лечебното заведение (което противоречи на медицинските стандарти), тя останала без лекари.

В момента управителката води разговори с други двама специалисти по кожни болести, но и двамата нямат фактическа възможност да започнат работа в Центъра по кожни болести.