Какво се случва? Борован остана без свободна земя, проси терени от съседни общини, а кметът Десисава Тодорова с всеки изминал ден се превръща в “пример” за “добро” управление.

Община Борован може би е единствената в България, която не разполага с подходящ терен за обезвреждане на странични животински продукти и на продуктите получени от тях, извън обектите, регистрирани в ОД”БХ”, разбра “Зов нюз”.

Поради тази причина кметът Десислава Тодорова е поискала от съседните 9 общини да и предостъпят техни терени, които да отговарят на условията.

Всички тези общини, без Борован, имат подадени терени, които отговарят на изискванията и са ги предоставили на одитиращата комисия към дирекция “Одити и анализи в областта на здравеопазването и храните към ЕК”.

Интересно е коя от тях ще се смили и ще предостъпи на Тодорова терен за загробване на странични животински продукти?

Хората в Борован коментират, че вероятно не е останало свободно кътче общинска земя и всичко е отдадено до приближена на Тодорова фирма, в чието управление участва и нейният мъж.

Припомняме, че земите на община Борован отдавна са във владение на близки до госпожата кмет личности и фирми.

Странното в случая е, че въпреки всекидневните “бомби”, които избухват в малката общинска администрация, институциите и правораздаващите органи буквално са заспали.

Сагата Борован продължава, очаквайте поредната сериозна “издънка” на кметския екип, който поради голямата си “ангажираност” в работата си в “полза” на обществото е сътворил поредния грандиозен гаф. 

Кмет, уличен в конфликт на интереси, назначи зет си на работа

В България всичко е възможно: Кмет запази поста си въпреки доказан конфликт на интереси