Промоутърите Еди Хърн от Matchroom и Тод Дебьов от Top Rank потвърдиха неофициално, че договорът за мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев вече е подписан. Дългоочакваната среща от боксовите фенове у нас ще се проведе както беше планирано на 20 юни на 60-хилядния “Тотнъм Стейдиъм” в Лондон, който е един от най-модерните в Европа.

Само ден преди това собственикът на Top Rank Боб Аръм твърдеше, че по желание на Пулев се отива на търг за правата, който трябваше да е на 3 март в централата на Международната боксова федерация в Спрингфийлд, Ню Джърси. Опитният промоутър твърдеше, че българинът не желае да се бие във Великобритания. Самият Хърн разкри, че има спорове с щаба на Кобрата относно дребни по неговите думи детайли като това, че Кобрата иска неутрални рефери, а не британци. Тактиката му за търг обаче явно е сработила и Хърн е приел условията. Ще бъде удовлетворена и американската аудитория, тъй като двубоят ще се излъчи по стрийминг платформата DAZN, откъдето се генерират огромни суми.

В една от последните си публични изяви Хърн говори за мача с Пулев като за нещо, което вече е решено.

“Кубрат Пулев ще получи шанс през юни, а през ноември или декември ни чака мач с Александър Усик. Той обаче има мач с Чисора през май и всичко може да се случи. Ако Антъни Джошуа иска мач с Тайсън Фюри, то той ще трябва да освободи пояса на WBO, за който ще се бият Усик и Джоузеф Паркър”, каза Хърн пред BoxingNews24.

Източник: Офнюз