Боксов клуб „Ол Старс” организира турнир по бокс за младежи, който ще се проведе на 02.09.2023 г. (събота) в гр. Враца.

Това стана ясно по време на пресконференция, организирана от представители на врачанския боксов клуб, в която взеха участие кметът на Враца Калин Каменов, председателят на Обществен дарителски фонд за Враца – г-н Димитър Иванов и помощник-треньорът на националния отбор по бокс за младежи и треньор на All Stars Boxing Club – Пейчо Багдатов.

Кметът на Враца Калин Каменов каза, че една година след възраждането на бокса във Враца първото събитие вече е факт и изрази увереност, че именно спортът е единственият начин, чрез който може да бъде намалена агресията сред подрастващите. Той изказа и своите поздравления към организаторите на събитието.

„Младите хора трябва да бъдат мотивирани да изразходват енергията си в залата. Надявам се това спортно събитие да се превърне в традиция“, каза още Калин Каменов.

Председателят на ОДФ за Враца инж. Димитър Иванов съобщи, че подкрепата на развитието на спорта при децата е сред приоритетите на фонда.

Пейчо Багдатов съобщи, че в момента в боксовия клуб тренират повече от 20 деца и юноши.

„Това е първото по рода си събитие във Враца и се надявам в бъдеще от града да има състезатели на високо ниво.“

Турнирът ще започне от 11.00 ч. в парка на ж.к. “Дъбника”. Ще протече в рамките на един състезателен ден и ще представи над 50 участници от възрастова група 13-14 годишни, които се състезават за 6 боксови клуба от Враца, София, Монтана и Козлодуй.

Съдийски състав от 4 човека ще бъде ангажиран за нормалното протичане на турнира.

Основната цел на организаторите от Боксов клуб „Ол Старс” е да осигурят реална възможност на деца и подрастващи с фокус върху Северозападния регион на България, за личностна изява в организирано спортно състезание по бокс, с оглед подобряване на мотивацията на младежите, подобряване на спортно-техническите им умения и създаване на условия за спортно развитие.

В този смисъл, с провеждането на турнира ще се надградят характерни за спорта навици и активности сред децата и юношите, прерастващи в последствие в система за подготовка на елитни спортисти.

Дългосрочната цел на представителите на боксов клуб „Ол Старс“ е да създадат трайни отношения с останалите клубове в областта и региона, и да развият спорта бокс в Северозападен регион на по-високо ниво, сравнимо с по- големи клубове с традиции в бокса от Централна България.

Организаторите подчертаха и важната роля на спорта за превенция на негативните прояви сред децата и младежите, както и елиминиране на агресията и насилието сред подрастващите.

От „Ол Старс“ споделиха още, че се надяват боксовият турнир да се превърне в ежегоден за град Враца и региона, и да стане част от календара на БФБ.

Турнирът ще се проведе с подкрепата на Обществен дарителски фонд за Враца, със съдействието на община Враца и „Строител Криводол“.