В Москва са започнали арести на военни, съобщава главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна.

Според агенция УНИАН в руската столица е започнало осъществяването на “комплекс мерки” срещу военни. Движението в центъра на града е затворено. В Москва са влезли подразделения на оперативната дивизия “Дзержински” – елита наруската гвардия. Те се движат из центъра на града, заедно с екипи на полицията.

Съобщава се за много арестувани и задържани военни, кадрови офицери и дори генерали, но липсват имена и подробности. Военните поделения в околностите на Москва са приведени в повишена бойна готовност.

По-рано днес се появиха информации, че лидерът на частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин и ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров се стремят да отстранят министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент, пък изложи версия, според която има опит за отстраняване на настоящото ръководство на руското министерство на отбраната. Той дори изложи версия, че самите руснаци са взривили Кримския мост, а Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Русия е “проспала” камиона.

“Сега сериозно. ФСБ се опитва да елиминира ръководството на Министерството на отбраната. Преди смяната на персонала ФСБ е в нокдаун — пропусна експлозията на моста на Путин. Министерството на отбраната вече може да обвини ФСБ за бъдещата загуба на юг. Не е ли ясно кой го е взривил? Камионът пристигна от РФ (Руската федерация)”, написа Подоляк, пише Сега.

Снимка: УНИАН