За месец септември в област Враца са регистрирани 67 пътно-транспортни произшествия, от които 18 са тежки, съобщават от областната дирекция на полицията. При катастрофите са ранени 34 души. В сравнение със същия месец на миналата година, произшествията на пътя са с 11 повече, загиналите са с един по-малко, а ранените са с 1 повече.

За установени нарушения на водачите през месеца са съставени 566 акта, 2085 обикновени фиша и 2923 електронни фиша/клипа, издадени за установени нарушения на скоростта. Установени са 24 водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. За неизползване на обезопасителни колани и каски са наложени 176 глоби, за неправоспособност – 42, за шофиране без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ – 31

Издадени са и 118 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки по ЗДвП, като са прекратени регистрациите на 37 бр. МПС. Проведени са 32 бр. специализирани полицейски операции по безопасност на движение по пътищата. Изпратени са 45 сигнални писма за осигуряване безопасността на движението по пътищата.

Снимка: архив “Зов нюз”