Броят на жертвите на коронавируса в континентален Китай достигна 811, само вчера бяха регистрирани 89 смъртни случая, предадоха световните информационни агенции, цитирайки националната здравна комисия, съобщиха от БНР.

Вчера бяха потвърдени и 2656 нови случая на зараза с коронавируса. С това броят на заразените достигна 37 198.

81 от загиналите са жители на провинция Хубей, където е епицентърът на заразата. 780 от загиналите бяха жители на провинцията, където има общо 27 100 заразени.

С това броят на жертвите на новия коронавирус надхвърли броя на жертвите на Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) през 2002-2003 г.

В събота бе съобщено, че първият японец, който се заразил от коронавирус на територията на страната, е изписан от болницата.

60-годишният шофьор на туристически автобус, който бе приет в болница в края на януари в префектура Нара, е преминал курс на лечение и благополучно е изписан. Това бе първият случай на територията на Япония, при който предаването на болестта е станало от човек на човек – шофьорът е возил туристи от китайския град Ухан, столица на Хубей.

В момента на територията на Япония са установени 89 случая на заразени с коронавирус, включително 64 пътници на круизния кораб „Даймънд принсес“, който е под двуседмична карантина в пристанището Йокохама.