Църковният храм на с. Крушовица “Света Троица” засия в пълния си блясък след приключилия основен ремонт. Храмът е облицован в бял камък, което го отличава от останалите в района. Построен е след освобождението през XIX век. От 2007 година църквта не функционираше. След множество усилия и дълга борба днес официално отново отвори врати.
Днешната церемония по откриването на сградата започна с неделна Света литургия отслужена от Врачански митрополит Григорий. В съслужението участва отец Дилян Тенджерски и свещеници от Врачанската митрополия и църковен хор.
Откриването на реконструираната църква събра десетки миряни от региона. На литургията днес официални гости бяха кметът на Община Мизия – Валя Берчева, кметът на с. Крушовица – Илия Илиевски, председателят на ОбС Мизия – Татяна Спасова, Иван Даков – Общински съветник при ОбС Мизия, кметът на кметство Софрониево – Демира Димитрова, кметският наместник на с. Войводово – Цветелина Димитрова, главният ктитор Николай Николов, спомоществователи, жители на селото и др.
Цялостната реконструкция е извършена с дарение в размер от 40 000 лв. от АЕЦ Козлодуй и средства в размер на 24 500 лв., отпуснати от Община Мизия. Църковната утвар за олтара е лично дарение от Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий. Средства бяха осигурени от Дирекция “Вероизповедания” на МС, успешния бизнесмен Николай Николов, който родом е от с. Крушовица – чиято основна заслуга е цялостния вътрешен ремонт, ограждането и бетоновите пътеки в двора, дари и икона със завидни размери. Людмил Петровски, освен средства, дари за храма и пет нови икони, Д-р Митко Гайдарски също дари средства и икона. Със средства, труд и дарения за обзавеждането се включиха много жители на селото.
На стената на храма признателните крушовчани са поставили плоча, в знак на благодарност към възрожденския жест на дарителя Николов, а вътре в храма са изписани имената на 55-имата дарили парични средства за ремонта.