Реална подкрепа от държавата, закупуване на ядрено-магнитен резонанс и осигуряване на средства за ремонт на базата са исканията, които кметът Калин Каменов направи на днешното извънредно заседание на Общо събрание в МБАЛ „Христо Ботев“.

“С д-р Керемедчиев положихме много усилия за финансовото оздравяване на болницата. Въпреки редовното погасяване на задълженията, лечебното заведение е в тежко състояние. През последната година и половина диалогът с държавната власт беше изключително труден, като заради липсата на чуваемост и тежката икономическа обстановка се стигна до ново напрежение в болницата. Настоявам държавата като основен акционер да предприеме спешни мерки за закупуване на ядрено-магнитен резонанс, необходима медицинска апаратура, както и да се осигурят средства за ремонт на ключови отделения като Акушеро-гинекологичното“ – коментира кметът Каменов и изрази увереност, че това ще е първата стъпка към подобряване състоянието на здравното заведение.

В рамките на Общото събрание, кметовете на общините от област Враца се обединиха около предложението за спешна среща с ръководството на Министерство на здравеопазването и за осигуряване на средства за МБАЛ „Христо Ботев“ в държавния бюджет за 2023 година.

На извънредното заседание бяха извършени промени в Съвета на директорите, като д-р Кети Ценова временно ще изпълнява длъжността директор.