Вчера, 26 август, стотици жители и гости на Хърлец се събраха в центъра на китното село, за да отпразнуват традиционния събор. Музика, песни и веселие изпълниха централния площад, извиха се кръшни български хора.

Кметът на Хърлец, г-н Огнемир Симов, се обърна с емоционално слово към присъстващите:

„Скъпи съграждани, Хърлец се променя с всяка изминала година. Отправям своята благодарност към Вас, г-жо Николова, и към хората, които с делата си и с личния си принос показват, че заедно можем да вървим напред и да реализираме проекти, които да носят позитиви за родното ни село за десетилетия напред. Нека си пожелаем здраве и благополучие, кураж и увереност, за да пребъде село Хърлец! Честит празник!”

Г-жа Маринела Николова, кмет на община Козлодуй, която бе специален гост на тържеството, сърдечно поздрави жителите и гостите на селото:

„Желая на Вас и Вашите семейства здраве, щастие и благополучие! Честит празник!”

Гости на събитието бяха и кметовете на съседните кметства и общински съветници.

В празничната програма участие взеха: Христо Косашки и танцьори от формацията „Майсторите на танца”, Анна-Мария и Злати Петров – солисти на Гвардейския духов оркестър, Духова формация „Закс”, Селина и Тишо – дует „NRG”, Невена Пейкова. За всички присъстващи на празника пя и талантливата Райна, която зарадва жителите и гостите на селото с прекрасните си изпълнения.

Организатори на мероприятието са Кметство Хърлец и Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1927”, със съдействието на Община Козлодуй.

В края на празника красива и пъстра заря озари небето.