Новите случаи на COVID-19 за изминалото денонощие в област Враца са 19, според данните в Единния информационен портал. Обявени са три случаи на починали лица.

В община Бяла Слатина с положителни изследвания за Коронавирус е 41 г. жена от с. Попица.

Шест лица от община Враца са с установен COVID-19. В УМБАЛ – ИСУЛ – София е хоспитализиран 49 г. мъж от гр. Враца, а в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца е настанена за лечение 84 г. жена от с. Згориград.

На домашно лечение са диагностицирани четири жени от гр. Враца, на възраст от 23 г. до 60 г.

В община Козлодуй са регистрирани 6 лица. В МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Козлодуй е хоспитализирана 73 г. жена от гр. Козлодуй, а на домашно лечение са две жени- на 50 г. и на 58 г. от с. Бутан, 51 г. мъж от с. Хърлец, както и две жени – на 37 г. и на 64 г. от гр. Козлодуй.

В община Криводол са заболели 42 г. жена от с. Добруша и 52 г. жена от гр. Криводол.

Три лица от община Мизия са с Коронавирусна инфекция. Касае се за 15–годишно момче и 33 г. мъж от с. Липница, а в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Козлодуй  е хоспитализиран 66 г. мъж от гр. Мизия.

В община Оряхово на домашно лечение е 41 г. жена от гр. Оряхово.

През изминалото денонощие в МБАЛ –Бяла Слатина са починали 82 г. мъж от с. Търнак и 86 г. жена от гр. Бяла Слатина. В МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца е починала 54 г. жена от гр. Враца.

Към момента, в област Враца има 950 активни случаи, като от тях 870 лица са на домашно лечение, а 80 са хоспитализирани.

Починалите са 195.