Министерство на здравеопазването съвсем го удари на кризисен ПР и се зае да лъска имиджа на Жени Начева, която определено е “любимка” на врачанските медици и техните пациенти.В следващата информация не би имало нищо лошо-напротив, ако Начева бе спазила обещанието си, което даде на срещата си с екипа на МБАЛ “Христо Ботев” – Враца, преди по нея да полетят яйца.

Възторженият материал изпълнен с надежда звучи по следния начин:

” Днес врачанската болница бе посетена от изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ проф.д-р Асен Балтов, д.м. и проф.д-р Николай Габровски, д.м.н. – началник на Клиниката по неврохирургия в университетската болница. Двете светила в българската медицина пристигнаха за работна среща в МБАЛ „Христо Ботев“ по покана на директора на лечебното заведение Евгени Любенов. В рамките на двучасовия разговор гостите споделиха опита си и добрите практики в най-голямата болница за спешна медицинска помощ у нас. Проф. Балтов подчерта, че подкрепят врачанската болница и желаят тя да тръгне нагоре. Той изяви готовност да осигури авторитетни лекари от „Пирогов“, които да компенсират недостига на специалисти в областната болница. Готовност за помощ чрез квалифицирани кадри в летния график на МБАЛ „Христо Ботев“ са заявили и други столични болници, с които предстоят разговори в следващите дни. Срещите стават възможни благодарение на екипа на здравното министерство и най-вече на зам. министъра Жени Начева.”

генерал агрохимикали

В материала обаче повикалите колегата да отрази и разпространи събитието са пропуснали да отбележат, че е факт поредното закъснение на заплати в лечебното заведение, а липсата на средства едва ли би тласнала “нагоре” болницата, която образно казано “тежи на плещите на Начева” чрез ангажиментите, които зам.-министърката пое пред медии, персонал и общественост.

Да се похвалиш с това, че светила в медицината са ти гостували, а да не съобщаваш, колко си светнал на червено, е меко казано некоректно най-малко към цялата общественост от Врачанска област.