VIII Национален конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“ вече завърши и донесе невероятни мигове на радост и среща с приятели на вокална група „Шоколадче“ от град Лом, която получи първа награда в категория „Вокални формации“.

Момичетата – Рали, Лия, Ками и Рая представиха най-новата си песен „Супербой“, благодарение на която бяха високо оценени от професионалното жури на конкурса в състав: Мими Иванова, Развигор Попов, Ефтим Чакъров, Аделина Колева и Валери Костов!

В индивидуалните категории 6-годишната Камелия Любенова от I “а” група и 8-годишната Ралица Младенова от I “б” група получиха сребърни медали. 

Вокалният педагог на групата Росица Кръстева изказа искрените си благодарности на организаторите на конкурса и радостта си от получените награди.

Годишният младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, който се провежда в Хисаря, тази година протече малко по-различно. Поради условията на пандемия, в които се намираме конкурсът се проведе с нов регламент.

Той бе разделен на два етапа, като всеки един етап бе със самостоятелно класиране. В първия, неприсъствен етап бяха изпратени домашни видеоклипове с изпълнения на песни от репертоара на Мими Иванова, по музика на Развигор Попов и по стихове на Живко Колев.

Клиповете се оценяваха от жури, което класира участниците по възрастови групи.

Право на участие имаха индивидуални изпълнители в училищна възраст, разпределени във възрастови групи както следва:

I – Родените през 2012 и 2011 година

II – Родените през 2010 и 2009 година

III – Родените през 2008 и 2007 година

IV – Родените през 2006 и 2005 година

V – Родените през 2004 и 2003 година

VI – Родените през 2002 и 2001 година

Във втория етап, който бе присъствен бяха допуснати класирани участници на първите 15 места в своята възраства група.

Наградите бяха: Grand Priх и парична награда– една за всички участници, Награда за най-добро изпълнение на песен от репертоара на Мими Иванова – една за всички възрастови групи, Награда за най-добро изпълнение на песен по музика на Развигор Попов – една за всички възрастови групи, Награда за най-добро изпълнение по стихове на Живко Колев – една за всички възрастови групи и Първа, втора и трета награда във всички възрастови групи.

Конкурсът бе проведен на 14 и 15 август 2020 г. в Летен театър Хисаря.