Над 8 кг сух канабис и 32 канабисови растения са иззели служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин.

На 13 октомври към 14 часа на главен път Е-79 полицаи спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Шаран“ с пловдивска регистрация, управляван от 40- годишен от с. Дебрен, обл. Благоевград.

В условията на неотложност криминалистите предприели претърсване в превозното средство и открили
плик с 2 кг зелена суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. Последвало претърсване в имот в с. Гайтанци, за който имало данни, че се обитава от мъжа. Оттам иззели още три плика с общо 6 кг сух канабис, 32 растения от същата култура с височина от 30 до 120 см, 4.5 грама суха листна маса, 0.45 грама амфетамин под формата на таблетка, боен патрон и преса за ронене на трева.

На 14 октомври 40-годишният е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното по случая досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от Наказателния кодекс и с постановление на Окръжна прокуратура – Видин е задържан за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава.