Кадрите са от читалищния салон на с.Кунино – известно културно средище в нашата община, което дълги години е събирало цялата местна общност, а културните дейци от селото и района са възпитавали младите в любов към изкуствата.

Читалището в с.Кунино е уникално със своите красиви стенописи, дело на известния български художник и живописец Никола Кожухаров.
Ученик на Мърквичка и възпитаник на Академията за изящни изкуства в Париж, Кожухаров е един от основоположниците на баталния и исторически жанр в българското изкуство.
Именно село Кунино той избира, за да създаде първия си стенопис, а резултатът е впечатляващ.
Към днешна дата обаче това културно богатство се руши, а общинската власт нехае.
Читалището е в окаяно състояние, пари за ремонт не се отпускат, но за сметка на това се подготвят пищни панаирни дни, в които само хонорарите на изпълнителите са в пъти по-високи от потенциален частичен ремонт на зданието, което пази жива историята на поколенията в с. Кунино.
Недопустимо е културата да не е част от приоритетите на един кмет и да не се работи за опазването на културно-историческото ни наследство, което е истинска ценност за жителите на община Роман.
Роман се гордее с богато културно наследство и история, а на територията на нашата община има много находки, които все още не са изследвани. Убеден съм, че много туристи, които харесват културно-историческия туризъм, биха оценили подобаващо историческото богатство на нашия район.
Ще работя за опазване и популяризиране на културните ни паметници и природните забележителности в района, за да можем да се гордеем с нашето наследство и да го показваме на туристите, а не да се срамуваме.
Любомир Лалов, независим кандидат за кмет на община Роман, с №70 в юлетината. 
Купуването и продаването на гласове е престъпление.