Отзвук от шпионския скандал в Сърбия с участието на руски разузнавач и местни военни. България беше спомената по темата в коментар на сръбския министър на отбраната Александър Вулин (на снимката).

Пред държавната информационна агенция Танюг той заяви, че за разлика от Сърбия, България допуска друг да избира приятелите и враговете й, предаде БНТ. България има своите проблеми и нека се грижи за тях, казва още Вулин.

Преди това България бе обвинена от депутатът от партията на президента Александър Вучич – Милован Дрецун, че участва в хибридни войни срещу Сърбия. Часове след това Министерството на външните работи извика сръбския посланик у нас за обяснение.

Припомняме, че сръбският депутат Милован Дрецун заяви, че България участва в хибридни атаки срещу Сърбия. Според него, българската страна може да има роля в заснемането и разпространението на записа, в който се вижда как руски разузнавач предава суми пари на сръбски полковник от запаса. Часове след това Министерството на външните работи извика сръбския посланик у нас за обяснение. Именно след тази история е и изказването на Вулин.