Лекари припомниха евтин и ефикасен начин за укрепване на имунитета.

За да се предпазите от вируси, в това число и от коронавирус, всички средства са добри, дори ако говорим за народна медицина. По тази причина лекари припомниха евтино, но ефективно лекарство, което укрепва в пъти защитните сили на организма.

Все още няма лек за коронавирус, но има начини за намаляване на риска от инфекция. COVID-19, като всеки друг вирус, атакува имунитета на човека. Сред средствата, които укрепват имунната система е на първо място прополисовата тинктура.

Според специалистите има много добри и силни имуностимулиращи лекарства. Те препоръчват на хората да използват прополисова тинктура по време на пандемията от коронавирус. Тази тинктура има отличен ефект върху имунната система. Прополисът стимулира нейната активност и по този начин намалява рисковете от заразяване.

Тинктурата от прополис може да се закупи готова от аптеката или при пчелари, но можем да я приготвим и сами у дома.

Водна или алкохолна тинктура е лесна за приготвяне. Ако има прополис у дома, тогава можете да направите тинктура, като използвате медицински спирт от 70 градуса. Ако нямате такъв, тогава можете да използвате обикновена водка. Прополисът се настъргва на ренде и се накисва в спирта или водката като се оставя да постои за няколко часа. В зависимост от дозата прополис получавате 10-15 или 20 процента тинктура.

Важно е да запомните, че прополисовата тинктура не лекува вируси и заболявания, а само укрепва имунната система, което помага на организма сам да се справи по-безпроблемно с инфекцията.