Иван Иванов е номинацията на БСП-Враца за кандидат за народен представител, това стана ясно на провелото се днес тайно гласуване на Общинската конференция на местните червени.

Комисията, провела избора е с председател Албена Топашка, секретар Стефан Стефанов и членове Малинка Михайлова, Стефан Цеков и Цена Димитрова.

На конференцията са присъствали 198 кандидати, като от тях са гласували 133 -ма. Броят на недействителните бюлетини е 3.

Предложените кандидати са Анастас Попдимитров, за когото са гласували едва 13 делегата, Борис Банков е събрал 9 гласа и Иван Иванов със 119 гласа. 

Така комисията на Общинската конференция на БСП-Враца определи за кандидат за народен представител за 6 МИР Иван Иванов.

Предстои листата на местната Столетница да бъде подредена в София.

Днешната конференция сложи край на интригата, която изпадналите от избора се опитаха да създадат, разпространявайки фалшиви новини, както и на опита им да компрометират свободните медии в града под Околчица.

Припомняме, че на посещението си във Враца преди няколко дни, лидерът на червените Корнелия Нинова призова членовете на партията да спрат с конфликтите и да работят за предстоящия вот.