Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на гранични пунктове с Румъния, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

Трафикът е интензивен на пунктовете “Видин”, “Оряхово”, “Русе” и “Кардам”.

Затруднено е преминаването през ГКПП „Кулата“/ „Промахон“ на границата с Гърция поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ ще продължат до 16 април.

Трафикът е нормален на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове  “Маказа”, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата със Сърбия. На ГКПП “Калотина” се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични пунктове.

Трафикът е нормален и на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Турция. От 5:00 ч. днес до 5:00 ч. утре (понеделник) турските власти въвеждат забрана за придвижване на тежкотоварни автомобили. Тежкотоварните автомобили, влизащи в Турция от България през ГКПП „Капъкуле“ („Капитан Андреево“) и ГКПП „Хамзабейли“/ („Лесово“), ще бъдат отбивани и пренасочвани към паркингите за тежкотоварни автомобили, разположени в близост до граничните пунктове до отпадане на забраната.