Трафикът за товарни автомобили на изход от страната на някои от граничните пунктове с Румъния и Сърбия е интензивен, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 06:00 часа тази сутрин.   

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно- пропускателни пунктове (ГКПП) “Оряхово”, “Кардам” и “Никопол” за товарни автомобили на изход.

Областно пътно управление – Русе информира, че до 31.05.2024 г. се извършва авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Въведена е временна организация на движение. Ремонтните дейности се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира с пътни знаци и сигналисти.

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП “Калотина” на изход за товарни автомобили.

На ГКПП “Калотина” се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове  “Маказа”, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границите с Турция и Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.