След като се отписа от Адвокатска колегия-Враца, служебният защитник на убиеца на Андреа от Галиче, работи като охрана на парка в Оряхово, разбра “Зов нюз” от свои източници.

Припомняме, че адв. Владимир Илиев сам пожела да напусне Адвокатската колегия в града под Околчица и направи това преди да бъде разгледана поредната дисциплинарна преписка срещу него. Преписката бе образувана заради разпра на адвоката с жена – разследващ полицай, но дисциплинарният съд към Адвокатската колегия не можа да се произнесе, заради напускането на Илиев.

Името на адв. Владимир Илиев стана скандално известно, след като той обжалва разпоредителното заседание по делото срещу Аксел, който зловещо уби Андреа от Галиче.

Адв. Илиев направи това, въпреки че е  невъзможно с оглед изричната норма на чл. 369 А от НПК. Тази императивна правна норма не търпи тълкуване, в нея законодателят изрично въвежда забрана за прилагане на съкратено съдебно следствие при умишлено причиняване на смърт.

Адвокатът вече има наложено дисциплинарно наказание.

През 2014 г. дисциплинарният съд при Адвокатската колегия във Враца отнема правата му за 4 месеца заради нарушения. Така той е бил лишен от правото да упражнява професията си заради непристойни прояви, извършени в началото на годината в съда в Оряхово.

В момента друг служител на реда води дело срещу адв. Илиев, отново заради грубо поведение и обиди.