Симфониета-Враца е подготвила за публиката и гостите на града поредица концерти и изненади, истински празник на музиката, таланта и младостта.

Първата изненада за публиката е обявеният концерт на 21 май от 18.00ч., който е в бонус-програмата на притежателите на абонаментни карти в настоящия концертен полусезон. Освен тях, обаче, всеки, закупил билет за тазгодишното издание на Младежкия музикален форум, също ще може да посети събитието, с билета си за следващите дни на фестивала.

По този начин, на 21 май, всички меломани в града ще имат възможност да чуят лауреатите на Международния флейтов конкурс във Варна и техния специален гост, брилянтният български пианист Георги Черкин.

Програмата на легендарния музикален фестивал във Враца тази година е още по пъстра и многообразна, с участието на талантливи музиканти, лауреати на престижни конкурси, както и наложили вече имената си инструманталисти и певци, в поредица от концерти на Симфониета-Враца в градската концертна зала.

Подробности за събитията за публикувани в страницата и сайта на Врачанския симфоничен оркестър – Vratsa symphony и сайт vso.bg. Билети за всички събития вече се продават в Билетен център “Гъбката”. За информация и резервации, т. 0888504644, 0896718303, 0899827060.

Първият концерт от основната програма на XXXVIII-тия Международен младежки музикален форум е на 22 май от 19.00ч. в Градска концертна зала под надслов „Лауреати на международни конкурси“, със солисти: Николай Маринов (пиано), Айбен Север (флейта) и диригент: Ерик Жу.

В програмата: В. Моцарт – Концерт за флейта и оркестър. в ре мажор; Л. Бетовен – Концерт № 5 за пиано и оркестър в сол мажор ; Г. Форе – Сюита „Пелеас и Мелизанда“.