В редица български градове, заедно с Врачанския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Христо Павлов, Италианското трио сопрани продължава турнето си „Il Mondo“ у нас. В края на миналия сезон, врачани имаха възможност първи да чуят прелестните италиански певици, които триумфираха на много български сцени и покориха завинаги сърцата на публиката.

 Тази година, концертите, с начален час 19.00ч., започват от Плевен, на 10 май в зала „Катя Попова“. Следват:

13 май – Сливен – Читалище „Зора“

14 май – Ямбол – Зрителна зала в Община Ямбол

15 май – Несебър – зала “Артиум център”

16 май – Бургас – Военен клуб

17 май – Поморие – Читалище „Просвета“

Билети вече се продават онлайн, в сайта на Симфониета-Враца: https://vso.bg и Entase.com >> IL MONDO И СИМФОНИЕТА ВРАЦА – Симфониета Враца | Entase

За информация и резервации: тел. 0896718303, 0899827060.

Концертът на италианското трио сопрани представлява уникална възможност за българската публика да се наслади на вълнуващо музикално изживяване, което ще им позволи да бъдат потопени в света на класическата музика и изяществото на вокалното изпълнителско изкуство.

Три изключително талантливи и прекрасни италиански сопрани, Елена Роси, Марика Франкино и Виола София Нисио ще обединят своите гласове в един магичен симфоничен образ, с богата програма от класически оперни арии, италиански мелодии, хитове от Бродуей и избрани произведения от световната музикална сцена, които няма да оставят равнодушни никого от зрителите.

Елена Роси е един от специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток. Марика Франкино специализира при международни известни артисти, включително сопраното Даниела Деси. Сътрудничи си фондация Лучано Павароти и печели редица награди, като приза от комитета „Енрико Карузо 2021“.

Виола София Нисио печели редица световни престижни конкурси за оперно пеене, последните са от октомври 2022 г. печели втора награда на конкурса за оперни певци в Пиенца, а през ноември 2022 г. печели втора награда на конкурса „Магда Оливеро“ в Милано.

Всяка една от тях работи с известни оркестрови и сценични режисьори, и изпълняват водещи роли в най-престижните театри в Италия и по света.

Националното турне се осъществява с медийното партньорство на БНТ и Радио 1. Заповядайте на предстоящите концерти на Италианското трио сопрани и Симфониета-Враца в България!