На тотален натиск е подложен директорът на врачанското ИОУ “Васил Левски” Румен Петков, който се осмели да изкаже публично мнението си, разбра “Зов нюз” от свои източници.

В утрешния ден цяла делегация щяла да посети министъра на образованието, за да се жали от “непокорния” директор, който само поиска от Щаба да каже, безопасно ли е да се нарушават правилата, наложени от извънредното положение и със заповед на министъра на здравеопазването.

Както и да бъдат създадени експертни предписания с мерки относно безопасността на родители, ученици и учители при този процес.

Вече дори има настояване за уволнението на директора, който единствен от хилядите директори на училища в България се съобрази с неотменената заповед. ( която забранява на повече от двама „възрастни“  да се събират на открити и закрити обществени места – Заповед № РД-01-131 от 17 март се попълва Заповед № РД-01-124

Източниците ни твърдят още, че жалбата е спретната от възмутени граждани, жители на София, които явно са се разчувствали в период на изолация и милеят за залъка на врачанските деца…

Според информаторите ни делегациите със сигурност ще бъдат повече от една, защото  явно се засягат нечии интереси.

“Зов нюз” опита да се свърже с директора Румен Петков, за да разбере дали се е поддал на натиска и в крайна сметка е раздал продуктите и дали е информиран за събитията, които се случват около него в София. До този момент обаче медията ни не успя да се свърже с г-н Петков.

Очаквайте подробности!