Иззети са парична сума, листа с изписани срещу тях имена и цифри и тетрадка.

В РУ – Лом е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 2 от НК след проверка по сигнал за сплашване от страна на служител на община Брусарци

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите е проведена вчера на територията на РУ – Берковица.
При проведени процесуално-следствени действия от имота на 48-годишен жител на село Бистрилица униформените иззели парична сума в размер на 2375 лева, седем листа с изписани имена и цифри срещу тях, тетрадка, карта за принадлежност към политическа партия и 4 патрона. Извършено е претърсване и на притежаваните от мъжа два леки автомобила. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 2 от НК и работата продължава под наблюдението на прокуратурата.
Междувременно служители от РУ – Лом предприели проверка на сигнал, според който на 15 и 18 септември служител на община Брусарци заплашил собственик на заведение в с. Василовци, че ще бъде съборен изграденият от него навес, ако не гласува за определена политическа партия. Образувано е досъдебно производство по чл. 167, ал. 1 от НК, работата по което продължава под наблюдението на наблюдението на Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана.
В рамките на проведената операция служителите на реда са извършили проверки на 15 души, 10 моторни превозни средства, два адреса и на лице с криминални прояви. Съставени са два акта за нарушения на ЗДвП и предупредителен протокол по чл. 65 от Закона за МВР.

Снимката е илюстративна.