Видинските криминалисти са разкрили и задържали двама извършители на грабеж.

Вчера, в 6.18 часа на тел.112 постъпил сигнал за нанесен побой с последвал грабеж в областния град – района на бившата мелница на ул. „Княз Дондуков“.

Пристигналите на мястото полицаи установили самоличността на пострадалия – 29-годишен от село в област Търговище. Той бил транспортиран във видинската болница и след медицински преглед освободен за домашно лечение.

Разследващите изяснили, че младият мъж посетил дискотека в града, там се запознал с двама и призори заедно напуснали заведението. Малко по-късно мъжете му нанесли побой и отнели от него златно ланче, паспорт, дебитна карта и мобилен телефон.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалисти разкрили авторите на деянието – 23-годишен от с. Долно Драгалище, обл. Благоевград и 19-годишен от с. Добърско, обл. Благоевград.

Двамата били установени на частен адрес в гр. Кула, а при извършеното там претърсване полицаите открили и иззели златното ланче – обект на посегателството.

Мъжете били задържани за срок до 24 часа и приведени в ареста. Разследването продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

Снимката е илюстративна.